Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Suntuubi lopettaa 30.6.2020

Tämä ei ole Viimakouran loppu, vaan siirrän sivun muualle erilaisen kopioitan materiaalin parissa. Tämä sivu pysyy silti auki viimeiseen päivään ja kopioida saa edelleen. Avasin kaikki kiinni olevat ulkoasut kopioitaviksi, eikä uusia ulkoasuja tai viekkukoodeja tule.

Tarvitsetko apua sivujen kanssa?
Katso täältä  ilmaisia hosteja ja muita palveluita

Jos sinulla on sivusto tai muu viestintäkanava, vinkkaa se vieraskirjaan, niin linkkaan sen ylläolevalle sivulle!

 

Vinkkejä ja linkkejä

Mistä materiaalia?
Miten teen kopioitavasta ulkasta erikoisen?

Jos tarvitset vinkkejä uniikkiin ulkkaan, vaikka olisit kopioinut sen. Tai jos haluat löytää uusia, hyviä kuvan ja muun materiaalin kopiointi paikkoja, niin lue ihmeessä eteenpäin.

Vinkkejä

Miten saan sivuni näyttämään erilaiselta, jos olen kopioinut ulkan? 

1. Vaihda CSS-Koodi!

Monet kopioivat ulkista kaikki osat mitä siihen on laitettu. Mutta se ei ehkä aina ole tarkoitus. Tausta ja koodi on erittäin vaihdettavissa ja yleensä ne tehdään/laitetaan ulkkaan, koska silloin se näyttää kokonaiselta. Tai koska ei jaksa tehdä erillistä osiota koodeille. Monilta ulkkasivuilta koodin saa napata pelkälteen, joten käytä sitä tilaisuutta! Vaihtele koodeja, koittele ja sovittele. Se on hauskaa ja sallittua. Ja vaikka ylägraffu olisikin vaikka sininen, niin vaikka esim. punainen koodi voi tuoda sivulle piristystä.

2. Vaihda taustakuva!

Toinen asia on taustakuvat. Ne on kopioitu jostain ja niitä saa vaihdella niin paljon kun sielu sietää. Aivan sama juttu kuin koodeissa. Vaihtele, kokeile. Yllättävätkin värivalinnat taustakuville luovat sivuista uniikin.

3. Lisää yläkuvaan sivujesi nimi tai muuta tekstiä!

Aika simppeli, mutta toimiva juttu. Käytä eri fontteja ja värejä sivun nimessä. Tämä auttaa myös kävijöitä huomaamaan heti että sivu on sinun, eikä sen jonkun muun, jolla on ihan sama ulkka. Ja yleensä muutakin tekstiä saa liittää yläkuvaan, niin miksi et käyttäisi tätä mahdollisuutta? Biisin sanoja, mottoja, sanontoja, kysymyksiä, mitä tahansa mitä keksit.
 

Muita ulkoasu- ja kopiointisivuja

Olen listannut tähän muita suntuubissa toimivia ulkoasu- ja kopiointisivuja, joista voi olla hyötyä.

Kopiointisivuja

Captured World :: Nemesis :: Rowan Castle 
Ombria :: Poistettu :: Kuura ::
Sugary :: Etwal
 

Avustavia sivuja

Kotisivuapu :: Perusohjeita suntuubiin
Office :: Koodiohjeita
Waterlilly :: Koodiohjeita

 

Linkkejä

Ikuisuuskysymys jonka kuulee kaikilta meiltä; Mistä laillista materiaalia?

Minä voin ehkä auttaa ja kertoa muutamia paikkoja ja niiden lisenssejä. Etsit sitten ulkoasuihin tekstuureja ja kuvia, viruaalihoitoloille tai ropeihin kuvia, fontteja taikka taustakuvia, tässä on lista, josta voi olla apua.


Velvet FactoryRansie3
Tekstuureja, taustakuvia, photoshop brusheja, valmiita ulkoasuja (koodipohjaisille sivuille), ulkoasuihin satunnaisia kuva

Velvet Factory on Ransie-nimisen italialaistaiteilijan Portfolio, josta saa kopioida vapaasti materiaalia, kunhan linkittää hänen sivunsa. Vapaasti kopioitavat löydät oikealla puolella olevan navigaatio otsikon 'Resources for you' alta. Sieltä voit valita mitä haluat.
Toinen linkki on hänen deviantartiinsa, josta löytyy tekstuureja, taustakuva ja muuta materiaalia. Kaikkia ladattavia paketteja saa käyttää, kunhan muistaa merkitä tekijänoikeuden.


ShizooShizoo-design
Tekstuureja, taustakuvia, bursheja, sekalaisia kuvia

Saksankielinen sekasivusto, josta löytyy ihan kaikkea ulkoasuihin. On tekstuureja, taustakiva, rendereitä ja ynnämuita. Kopioitavat löydät otsikon 'Download' alta. Muista linkittää, jos käytät jotain. Saat käyttää materiaaleja vapaasti.
Toinen linkki on Shizoon deviantartiin, josta löytyy samoja tekstuureita kuin heidän sivuiltaan. Kaikkia paketteja saa käyttää, kunhan merkitsee tekijänoikeudet.


Backgrounds etc.
Taustakuvia

Ihan valtava valikoima kaikenlaisia taustakuvia. Taustoja saa käyttää kaikkialla, myös maksullisissa jutuissa. Linkittäminen ei ole pakollista, mutta hyvin arvostettavaa.


BackgroundLabs
Taustakuvia, tekstuureja

Erilaisia, suht yksinkertaisia taustakuvia. Myös tekstuureja löytyy jonkin verran.
Saat käyttää materiaalia vapaasti, jos käytät johonkin maksulliseen, lue sivuilta, mihin kaikkeen kuvia saa käyttää. Linkittäminen ei ole pakollista, mutta arvostettavaa.


Flickr
Kuvia

Flickr on omasta mielestäni ehkä paras kuvien kopioimis paikka. Sieltä löytyy paljon hyviä kuvia aiheesta kuin aiheesta, sekä jokainen kuva on tekijänoikeuksien alainen. Ainoa hieman hankala kohta on kopioitavien kuvien etsiminen. Sivun vasemmassa yläreunassa, yläpalkin ja värillisten laatikoiden alla on kaksi alaspäin osoittavaa nuolta, toisessa lukee SafeSearch on. Paina nuolesta jossa ei lue mitään ja alas ilmestyy lisenssit. Modifications allowed on se mitä etsit, jos tahdot muokata kuvia. Paina All Creative Commons, jos etsit kuvia, mutta sinun ei tarvitse muokata niitä. Kuvan tekijän nimi, sekä kuvan lisenssi on kummatkin linkitettävän kuvan yhteyteen.


MorgueFile
Kuvia, tekstuureja

Kuvapankki, josta löytyy paljon kaiken näköisiä kuvia. Kuvissa on morgueFile lisenssi, johon kuuluu; kuvan muokkaaminen, kuvien käyttäminen maksullisissa tarkoituksissa, kuvan käyttäminen ilman tekijän mainitsemista. Mutta kuitenkin on muutama asia joita ET saa tehdä; kuvia ei saa käyttää yksittäin, kuvia ei saa väittää omikseen. Eli MorgueFilen kuvat sopivat ensisijaisesti ulkoasujen tekemiseen, niitä ei voi käyttää virtuaalihoitoloissa tai ropeissa. Linkittäminen ei ole pakollista, mutta kannatan kuvan alkuperän merkitsemistä.


Pixbay
Kuvia

Myös suomeksi saatava kuvapankki, johon ihmiset laittavat kuvia muiden kopioitavaksi. Kaikki kuvat ovat CC0 lisenssin alaisia, eli niitä voi käyttää ihan missä tahansa ilman huomautuksia. Eli periaatteessa kaikki kuvat ovat tekijänoikeuksien ulkopuolella, eikä niihin tarvitse merkata tekijää. Kannatan silti kuvan alkuperän merkitsemistä.


TextureMate
Tekstuureja

Paljon erilaisia tekstuureja kaikenlaiseen käyttöön. Linkittäminen ei pakollista, mutta arvostettavaa. 


DaFont
Fontteja

DaFont on ilmaisten sekä maksullisten fonttien lataamissivu. Sieltä löydät fontteja kaikkiin tarkoituksiin. Myös kuviofontit ovat loistavia tekstuureja ulkille.
Käytä vain fontteja, joiden yhteydessa lukee Public domain tai 100% Free. Jos fontissa lukee Free for personal use, fontti on ilmainen vain sinun omiin juttuihisi, joita et jaa netissä. Demo tarkoittaa tietty kokeilua, enkä itse tiedä saako niitä ladata, joten nekin kannattaa jättää rauhaan. Jos fontissa ei lue mitään, älä lataa sitä.
Fonttien lataaminen on aika työlästä, mutta tässä ohjeet. Paina download nappia fontista, se lataa fontit zip-kansiossa Ladatut -kansioon. Lue Read Me -tiedosto, mikäli fontin kanssa sellainen tulee. Kaksoisklikkaa kansio auki ja kopioi pelkät fontti-tiedostot työpöydälle. Nyt menet tiedostoista tietokone -kohtaan ja kirjoita hakuun Fonts ja se hakee sinulle suoraan tietokoneesi fontti-kansion, jonne siirrät fontit. Jos fontit eivät näy heti, käynnistä ohjelmat, joita käytät, uudelleen ja niiden pitäisi näkyä.


Google Fonts
Fontteja

Google Fonts on helppo ja hyvä sivusto, josta löytää monenlaisia fontteja kaikenlaiseen käyttöön. Fontteja saa kopioida vapaasti kotisivuille, peleihin ja vaikka maksullisiin juttuihin. Saat kopioitua fontin kun painat oikeasta reunasta laatikkoa, jonka sisällä nuoli osoittaa oikealle. Linkittäminen ei ole pakollista.

 

Powered by Putteri  Viimakoura © Razeback suntuubi.com

 

©2019 VIIMΔKΘUЯΔ - suntuubi.com